Redacció de continguts web

Escrit per:Diligent Team

Com fer redacció de continguts de qualitat és la gran pregunta del marketing de continguts actual. Ens diuen que és imprescindible, que és l’única cosa que Google posiciona, però com es fa per crear-los?

El que defineix la redacció de continguts de qualitat és quelcom molt subjectiu i qui decideix si és bo no és qui l’escriu, sinó qui ho llegeix.

Factors que determinen una redacció de continguts web de qualitat

  1. Ortografia i estil: per saber redactar, s’ha de llegir molt, però sempre de gent que sàpiga escriure. Un article amb faltes d’ortografia i estil pobre perd credibilitat. S’ha d’utilitzar vocabulari variat, tècnic si es cal, fugir dels típics verbs i paraules clixé i optar pels més específics.
  2. Informació actualitzada: Com s’aconsegueix? Documentant-se. És fonamental llegir sobre el tema, aportar dades noves com exemples pràctics i expressar les nostres pròpies opinions.
  3. Tens clar per a qui escrius? És essencial conèixer els gustos del teu públic objectiu per orientar la temàtica cap als seus interessos, despertant la curiositat i convidant a compartir la informació amb articles atractius que cuiden tots els detalls.
  4. Sigues tu mateix: mostra la teva personalitat en l’escriptura, deixa la teva marca, diferencia’t del resta. Utilitza recursos propis, comparacions, girs lingüístics, humor... Que es noti que qui escriu té ànima i no és un robot.
  5. Deixa reposar el text: acabar un post i publicar no és una bona idea perquè el redactor estarà tan amara’t d’ell que no serà objectiu. Sempre que sigui possible demana que algú de la teva confiança ho llegeixi: el seu punt de vista et donarà noves perspectives. La distancia ajudarà a detectar falles d’estil en la redacció de continguts web i idees inconnexes que en calent són invisibles.
  6. Sintetitza: tots els posts es poden tallat i, normalment, desprès de la retallada, resulten molt més clars i còmodes de llegir. Mira el text amb ull crític i intenta tallar tot el que redundi. El propi Stephen King ho considera “un Viagra literari”.
  7. Observa els resultats: el que sí sabem de la redacció de continguts web de qualitat, és que aconsegueix resultats. Per això és clau mesurar! Però Què mesurem? Tots els índexs que ens permetin avaluar el rendiment i reconduir l’estratègia si fos necessari. Aquí les xarxes socials compleixin un paper fonamental.

Si vols que t’ajudem en la redacció de continguts web, Aquí estem per donar-te una mà!

Comments are closed.
Alimenta con lectores tu blog

Recibe el ebook en formato pdf y empieza a desarrollar tu blog desde hoy.

En donar-te d'alta et subscrius a la newsletter de diligent. Solament t'enviarem contingut interessant per a projectes digitals

×
Del blog al éxito

Recibe el ebook en formato pdf y empieza a desarrollar tu blog desde hoy.

En donar-te d'alta et subscrius a la newsletter de diligent. Solament t'enviarem contingut interessant per a projectes digitals

×