Com saber la posició d’una pàgina web a Google

Escrit per:Júlia Saborit González

Avui et parlaré de quelcom que porta temps pendent de ser explicat i del que sovint rebo preguntes. De fet, parlant amb un client sobre aquest tema m'ha semblat oportú aprofitar el moment. El tema en qüestió és com saber la posició d'una pàgina web a Google en els resultats de recerca, i és interessant perque les posicions d'una web varíen molt. No és el mateix cercar alguna cosa a Barcelona que a Madrid, o fer-ho des de l'ordinador o des del telèfon mòbil.

Aconseguir una bona posició a Google s'ha convertit en el gran camp de batalla del màrketing digital. Bona part de l'estratègia online va dirigida precisament a això, i per tant, monitoritzar els nostres avenços (i retrocediments) és fonamental.

Controlar quina és la teva posició en SERP de Google (Search Engine Results Page) i com evoluciona és una mètrica molt interessant per controlar si estem fent una bona feina. No obstant, tot i que és molt important, tampoco ens hem d'obsesionar; és una mètrica molt important, però només una.

Què he de saber sobre el posicionament a Google?

Com més alt apareguis en el cercador de Google, més visites tindrà la teva pàgina. Així de senil. No obstant, calcular el teu lloc en el cercador no és tan sezill com mirar un número i veure en quina posició de la carrera et trobes, ja que en realista no es tracta d'una posició, sino de diverses.

Els resultats varíen segons:

  • La localització. Són locals.
  • Si realitzes la recerca des d'un ordinador o des d'un mòbil (cada cop la diferència és més gran).
  • D'un usuari a un altre segons el seu historial.
  • Segons el dia o l'hora.

Els dos primers punts solen implicar més diferències que els dos últims, ja que aquests tenen molta menys incidència. No obstant, és suficient com per no oblidar-nos d'ells.

Serplab, una eina gratuïta per saber la posició d'una pàgina web a Google

Una de les millors eines online amb la que controlar l'evolució de la teva web en les cerques de Google segons les keywords és Serplab, que a part d'oferir un bon seguiment ofereix unes opcions molt potents en la seva versió gratuïta.

La seva utilització és molt senzilla. N'hi ha prou amb crear un compte i introduir el nostre domini i les keywords que estem intentant posicionar. La versió gratuïta pot trigar alguns minuts (o fins i tot hores) en mostrar-nos els resultats (i només els actualitzarà un cop al dia, mentre que la versió de pagament permet un seguiment més exhaustiu. De fet, abans de començar a analitzar dades, és millor deixar que treballi com a mínim 24 hores.

Un cop completat l'anàlisi, ens mostrarà la posició que ocupem en el cercador en aquell moment, i a mesura que passen els dies ens anirà apuntant si pujem o baixem, a més a més de dades mitjes de les evolucions de totes les keywords amb les que estem treballant.

L'eina no només mostra l'última posició trobada; també mostra la millor que has aconseguit i la posició que ocupaves quan es va iniciar el seguiment. A més a més, ofereix altres dades tan importants per al SEO com el volum de recerques mensuals de cada keyword.

Un altre avantatge és que Serplab mostra també les deu pàgines millor posicionades en cada keyword, el que permet "espiar" de forma ràpida i senzilla a la competència. Totes les dades les pots veure en forma de gràfiques, filtrant per dates i amb una interfície molt senzilla i intuïtiva.

Versió de pagament i Alternatives a Serplab

Tot i que la versió gratuïta és bastant completa i ha de ser suficient per la majoria de persones, també ofereix una versió de pagament que costa 4.99€ i que permet augmentar el volum de keywords monotoritzades de 300 a 600, a més a més de canviar la taxa d'actualització de dades, podent reduir-la fins a dues hores o ampliar-la fins a 30 dies.

Si aquesta eina no et convenç per saber la posició d'una pàgina web, pots probar aquestes:

Espero que aquesta entrada on explico com saber la posició d'una pàgina web us hagi ajudat a comprendre la importància de seguir l'evolució del nostre posicionament a google i us hagi resolt els dubtes sobre com fer-ho.

Fins aviat!

Comments are closed.
Alimenta con lectores tu blog

Recibe el ebook en formato pdf y empieza a desarrollar tu blog desde hoy.

En donar-te d'alta et subscrius a la newsletter de diligent. Solament t'enviarem contingut interessant per a projectes digitals

×
Del blog al éxito

Recibe el ebook en formato pdf y empieza a desarrollar tu blog desde hoy.

En donar-te d'alta et subscrius a la newsletter de diligent. Solament t'enviarem contingut interessant per a projectes digitals

×