Els millors plugins per WordPress

Escrit per:Jerom

Els plugins de WordPress aporten valor a una web, optimitzen l’experiència de l’usuari i ens permeten una personalització estètica i funcional del nostre site. La bona elecció de plugins per a una botiga online ajudarà a diferenciar-nos de la competència i facilitarà l’aplicació de les nostres idees a la web.

En aquest article t’expliquem alguns dels plugins útils de WordPress que instal·lem quan creem una web o una botiga online i recomanacions d’actualització.

El criteri d’elecció l’establim segons les necessitats de cada web. Tots són pràctics i ajuden a la gestió de la plataforma de maneres complementaries.

Escollim WordPress perquè és un sistema de gestió de continguts (CMS) intuïtiu. Fàcil d’utilitzar per l’usuari, i sobretot, una manera molt econòmica de tenir una bona presencia online.

Com instal·lar un plugin de WordPress

como anadir plugins wordpress

3 opcions per la instal·lació:

  • Recerca en WordPress: inclou una paraula clau i selecciona en els resultats de la recerca.
  • Plugin reservat: si ja tens un plugin descarregat en el teu ordinador, ves a “afegir nou” i puja el zip del plugin.
  • Vía FTP: és l’opció utilitzada pels desenvolupadors per la seva facilitat d’actualització. Filezilla. Pots usar Filezilla un programa gratuït que facilita la tasca.

A més del mètode escollit, controla el que descarreguis tingui valoracions positives, sigui popular i l’actualització del plugin segui recent, per evitar així buits de seguretat.

Plugin WordPress: recomanacions d’actualització i instal·lació.

Abans de començar et proposem:

Actualització: un a un

L’actualització de plugins és un tema delicat. Per un costat és imprescindible per mantenir la seguretat alta i evitar portes d’accés. Per un altre costat, cada actualització pot desconfigurar aspectes de Woocommerce. Si existeix alguna incompatibilitat serà més fàcil de localitzar si l’actualització és d’un a un plugin cada cop. Detectar una falla en una actualització col·lectiva és molt més complicat.
Considera comptar amb suport extern de programació.

Copia de seguretat

Abans de començar l’actualització d’un plugin, assegura’t que tens un suport de la informació completa de la teva web.

Configuració del plugin

Un cop descarregat el plugin, dedica una mica de temps en configurar-lo amb la informació adequada per que funcioni perfectament.

Plugins WordPress gratuïts i de pagament

La majoria dels plugins son de franc i tenen una versió de pagament amb funcions addicionals.

En general. Les opcions de pagament ofereixen, a més de més funcions, un millor suport tècnic per la instal·lació i la resolució de problemes.

Woocommerce

woocommerce plugin

 

És un plugin de franc de WordPress. En realitat, per la seva funcionalitat, és molt més que això: és una plataforma de ecommerce integrada en WordPress amb centenars d’opcions

El seu potencial per desenvolupar una botiga online és quasi il·limitat: pot aguantar botigues amb milers de referencies i compta amb un gran nombre de desenvolupadors a tot el món.

És simple, potent i disposa d’extensions addicionals per crear una web que competeix amb CMS més grans con Magento o Prestashop.

BackWPup

plugin woocommerce

Una copia de seguretat dona tranquil·litat. És una de les millors defenses davant les amenaces de seguretat i als accidents propis.

BackWPup emmagatzema en el núvol (Dropbox, Amazon S3, etc). Amb l’opció Premium pots disposar de suport a Drive.

La versión gratuita es suficiente, aunque si necesitas un extra de funcionalidades, los valores de los planes pro son económicos si comparas con lo catastrófico que puede resultar la pérdida de datos en un ecommerce.

Duplicate post

plugin ecommerce

Un plugin pensat per clonar continguts i formats. Ideal per copiar l’estructura de fitxes de productes, plantilles o pàgines.

Facilita la feina i estalvia temps al duplicar els elements estructurals comuns com un esborrador.

Imagina que cada cop que intentes pujar un element nou a la teva botiga online comences des de zero a crear l’estructura de l’apartat. Duplicate Post ho fa per tu: crees una pàgina estàndard que serà la teva plantilla mestre, dupliques i personalitzes la informació i les imatges.

Total Cache 

plugin ecommerce

Optimitza el rendiment de WordPress

Aporta millor velocitat de càrrega. La memòria cau és un tros de la memòria de l’ordinador que emmagatzema dades recients.

Quan entrem per segona vegada a un lloc web certs elements com les pàgines, arxius i imatges queden emmagatzemades i la web es carrega més ràpidament perquè sols recupera la informació en lloc de descarregar-la per complet.

WP-Optimize 

wp optimize plugins wordpress woocommerce

Mantenir neta la base de dades de WordPress és necessari per un ecommerce saludable.

WP-OPTIMIZE treballa en intervals regulars per eliminar dades redundants i duplicats que afecten el bon funcionament del lloc.

Per optimització de la base de dades s’entén la revisió de correus i esborradors guardats automàticament que sumen pes a la base de dades globals i necessiten ésser eliminats.

El plugin neteja les revisions guardades per WordPress innecessàries: si edites i guardes una publicació 10 vegades, tens 10 copies del mateix document. Això ocupa espai.

Netejar totes les revisions posteriors. Pensa que cada vegada que guardes una publicació, WordPress manté una revisió de la publicació antiga de forma predeterminada per a poder restaurar a la versió anterior guardada en qualsevol moment.

També elimina l’spam de correu que es manté a la paperera.

WP-Optimize és un dels complements més simples, que ajudarà a realitzar les següents tasques:

  • Comprovar la mida de la base de dades.
  • Eliminar les revisions posteriors.
  • Eliminar tots els missatges d’esborradors guardats automàticament
  • Netejar els comentaris no aprovats.
  • Limpiar los comentarios no aprobados.
  • Optimitzar les taules de la base de dades.

Pots escollir utilitzar totes aquestes funcions o seleccionar algunes d’elles.

Mayo-login screen

mayo logo screen plugin woocommerce
Mayo Login Screen és un complement molt senzill que personalitza la pàgina d’inici de sessió de WordPress. És una millora estètica que li dona un aspecte més professional sense tocar el codi.

En lloc de veure el logos de WordPress de fons i els colors per defecte, pots influir el que vulguis (o els de l’empresa) i la imatge corporativa de la web.

Aquí alguns exemples de personalització de Mayo:

Idea Instituto de Estudios Aplicados

plugin wordpress

 

La Vendetta Pizza

plugin woocommerce

 

Escoge Personal Shopper Inmobiliario

http://www.lavendettapizza.com/

 

Utilitzes algun plugin per WordPress que vulguis compartit amb nosaltres?

Comments are closed.
Alimenta con lectores tu blog

Recibe el ebook en formato pdf y empieza a desarrollar tu blog desde hoy.

En donar-te d'alta et subscrius a la newsletter de diligent. Solament t'enviarem contingut interessant per a projectes digitals

×
Del blog al éxito

Recibe el ebook en formato pdf y empieza a desarrollar tu blog desde hoy.

En donar-te d'alta et subscrius a la newsletter de diligent. Solament t'enviarem contingut interessant per a projectes digitals

×