Què necessito per obrir una botiga online

Escrit per:Jerom

Per empendre un comerç digital es necessita, a més a més d'una bona idea, una planificació que permeti obtenir una font d'ingressos constant. Un viatge que serà més senzill si sap cap a on vol anar.

Iniciar un negoci online implica il·lusió i motivació per la creació d'un nou projecte; no obstant, no és un procès lliure d'incerteses. Al llarg del camí alguns tindran èxit i molts fracassaran per motius molt diversos, no necessariament vinculats a una falta de capital inicial. Conèixer el mercat i el públic són elements necessaris per a la iniciativa empresarial.
Si ja tens una bona idea i un pla de negoci, que comenci la creació de la botiga online!

Obrir una botiga online

Què necessito per obrir una botiga online

1. Nom i identitat corporativa.

Al voltant de l'elecció del nom s'associarà la marca i el desenvolupament de la identitat corporativa. El nom d'una botiga online, de la mateixa manera que el d'una empresa física, requereix la verificació de certes consideracions.

  • Que no estigui associat a quelcom negatiu: s'ha de tenir en compte el siginficat en altres idiomes, una marca d'un altre sector amb el mateix nom, etc.
  • Que sigui curt i memorable.
  • Que sigui creatiu.
  • Que estigui lliure de la infracció de copyright.

Una vegada s'ha determinat el nom, hem de:

Registrar la marca.
Comprar el domini. No és necessari que sigui “.com”. Existeixen extensions de domini territorials i altres associats a l'activitat (.edu, .shop, .hotel, etc).
Obrir canals socials.

que fa falta per obrir una tenda online

 

2. Posicionament: com vols ser percebut.

Un disseny coherent i una comunicació congruent amb els valors declarats han de reflectir els productes que vens i el públic al qual et dirigeixes. Un dissenyador professional crearà una identitat que representi el negoci i es diferenciï de la competència. Una redacció creativa ajudarà a trobar la veu de l'empresa, a connectar amb les persones i a comunicar el per què de que l'empresa fagi el que fa. Tot això és indispensable per assolir un nivell més profund en la relació (amb el client?)

 

3. Elecció de la plataforma per una botiga online.

D'acord amb les característiques del producte i el nombre de referències, arriba l'elecció de la plataforma més adequada per la construcció de la botiga. Per fer aquesta elecció, considerem el cost d'implementació, la facilitat de gestió per part de l'usuari, la capacitat de personalitzar, la seguretat i els desenvolupadors que, darrere de la plataforma, garantitzen una evolució sostinguda en el temps.

(Aquí una comparativa entre les més populars)

que necessito per obrir una tenda online

 

4. Pla de comunicació: estratègies i accions.

El màrqueting és fonamental per l'èxit de l'ecommerce. Serà l'eina per atreure públic, convertir-los en clients i fidelitzarlos amb l'objectiu de que tornin.

Un pla de comunicació definirà una estratègia global per l'ecommerce i planificarà les accions a desenvolupar.

  • Quin tipus de contingut crear?
  • Quines xarxes socials utilitzar?
  • On impactar a través de la publicitat?
  • Com assolir millors posicions a Google?

En la gestió de l'ecommerce es poden externalitzar totes aquelles tasques que, per diferents motius (complexitat, falta de temps o desconeixement), convé no intervenir en una primera fase. Centra't en potenciar la teva idea i coordinar als teus col·laboradors.

Aquests quatre grans punts son importants a l'hora de crear una botiga online, però encara és més important fer el primer pas per iniciar un projecte.

Per posar en marxa el teu ecommerce no és necessari que tot estigui optimitzat des del primer dia. No obstant, si que és fonamental dissenyar un bon pla que ens porti a formular-nos les preguntes adequades per implementar amb èxit i per mantenir l'atenció en els objectius.

Comments are closed.
Alimenta con lectores tu blog

Recibe el ebook en formato pdf y empieza a desarrollar tu blog desde hoy.

En donar-te d'alta et subscrius a la newsletter de diligent. Solament t'enviarem contingut interessant per a projectes digitals

×
Del blog al éxito

Recibe el ebook en formato pdf y empieza a desarrollar tu blog desde hoy.

En donar-te d'alta et subscrius a la newsletter de diligent. Solament t'enviarem contingut interessant per a projectes digitals

×