Importància del PageSpeed a WordPress

Escrit per:Júlia Saborit González

Hem parlat molt de la importància del bon posicionament d'una pàgina web per aconseguir trànsit. Aparèixer entre els primers resultats de Google és la major injecció de trànsit orgànic. EI SEO i la recerca de les millors keywords no són els unics aspectes que influeixen. Avui us vull parlar de la importància de la velocitat de càrrega, en concret sobre el PageSpeed per a WordPress.

L'objectiu de Google a l'oferir una sèrie de resultats a una recerca és basa en mostrar primer aquell que s'ajusti més a allò que l'usuari vol consultar, però també en el que ofereixi una experència millor. Per això es valoren també altres elements a més a més del contingut, i un dels més importants és la velocitat de càrrega.

¿Què és Google Pagespeed?

Per poder analitzar el rendiment de la nostra web, Google ha posat a la nostre disposició Google PageSpeed Insights, una eina que analitza la nostra pàgina i valora la seva velocitat de càrrega tant a l'ordinador com al mòbil. Has de tenir en compte que és molt possible que obtinguis una puntuació diferent en cada categoria, ja que Google és especialment exigent amb els dispositius mòbils.

Importància del PageSpeed a WordPress

Google ens mostrarà una puntuació amb alguns punts a millorar a la nostra pàgina. És important tenir en compte que, tot i que sempre és millor tenir una puntuació alta, no ens hem d'obsessionar. És cert que ajuda, però no ens garantitza un bon posicionament, i és possible obtenir bons resultats amb una puntuació no gaire alta. En qualsevol cas, si vols solucionar les problemes que Google exposa, dóna prioritat a les advertiments en vermell per sobre dels grocs.

A més a més, has de tenir en compte que una bona velocitat de càrrega també tendirà a reduir el percentatge de rebot, ja que la seva causa principal són els usuaris que abandonen la web quan aquesta triga excessivament a carregar-se.

Recorda que Google valora cada pàgina del teu bloc de forma independent, i per tant, la feina no acaba amb la pàgina principal. Has de revisar cada pàgina una a una, i prestar atendió també a les entrades més rellevants del teu blog.

Aquí pots veure un bon exemple de PageSpeed per un dels projectes que estem portant. Es diu escoge.es

Importància del PageSpeed a WordPress

Importància del PageSpeed a WordPress

Elements principals que influeixen
en la teva velocitat de càrrega

Hi ha diversos aspectes que influeixen directament en el temps de càrrega d'una pàgina web. Principalment són els següents:

  • El servidor o hosting en el que està allotjada la teva web. Si tens un dedicat exclusivament a la teva web, millorar la màquina és una gran opció. Si es tracta d'un compartit, canviar-lo o contractar una major banda ampla pot millorar aquest aspecte.
  • El tema o plantilla que estiguis utilitzant. En cas de que utilitzis editors com WordPress, has de saber que algunes de les plantilles estàn més ben optimitzades que d'altres. Prova'n diverses i comprova si obtens resultats diferents
  • El nombre de plugins. Instal·lar molts plugins també redueix l'eficiència de la pàgina. Es pot mantenir una bona velocitat amb un nombre d'afegits, però evidentment ho dificulta. Has de mantenir el nombre controlat.
  • El contintgut. Tenir grans imatges, vídeos o sliders en molta quantitat també frenarà la càrrega de la pàgina. 


Des d'aquesta plataforma també pots fer un test de velocitat de càrrega i d'experiència d'usuari en mòbil. Es diu TestMySite, una altra eina desenvolupada per l'equip de Google.

Importància del Pagespeed a WordPress

Consells per millorar el Pagespeed per a WordPress

A més a més del que hem comentat en el punt anterior, aquests consells t'ajudaràn a fer un salt qualitatiu en la optimització de la teva web.

La memòria cau de la nostra pàgina

És un dels errors que Google Pagespeed Insights mostra de forma més habitual. Si la teva pàgina està feta amb WordPress, es pot solucionar instal·lant el plugin W3 Total Cache i activant la opció "Page Cache". Si utilitzem un altre CMS es poden trobar altres plugins. Si la teva pàgina està feta a mida, pot ser més complicat, ja que s'haurà de fer des del codi.

Optimitzar les imatges

Una de les grans claus! Les imatges poden ser un dels elements més pesats d'una web. Tracta d'ajustar el tamany de la imatge al lloc on anirà, i tracta també de que pesin el mínim possible. Eines com Tinypng t'ajudaràn amb les imatges que vulguis pujar a partir d'ara. En el cas de que ja hagis pujat moltes fotografies a la teva web sense ajustar-les, Smushit és un plugin que et pot ajudar amb una optimització massiva.

Importància del Pagespeed a WordPress

Especificar la memòria cau del navegador

Un truc un mica més avançat que els anteriors però no massa complicat: has d'accedir a l'arxiu .htaccess des del panell del teu hosting o des d'un client FTP com Filezilla i al final del codi afegir:

# ESPECIFICAR TEMPS DE MEMÒRIA CAU
# Configuració del temps que els navegadors han de guardar
# en memòria cau els arxius plans
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresDefault "access plus 10 days"
ExpiresByType text/css "access plus 1 week"
ExpiresByType text/plain "access plus 1 week"
ExpiresByType image/gif "access plus 1 month"
ExpiresByType image/png "access plus 1 month"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access plus 3 months"
ExpiresByType application/x-javascript "access plus 1 month"
ExpiresByType application/javascript "access plus 1 week"
ExpiresByType text/javascript "access plus 1 week"
ExpiresByType application/x-icon "access plus 3 months"
</IfModule>
# FIN: ESPECIFICAR TEMPS DE MEMÒRIA CAU

Espero que aquesta entrada us hago servit per comprendre la importància de la velocitat de càrrega d'una pàgina i també per millorar el PageSpeed per WordPress.

Fins aviat!

Comments are closed.
Alimenta con lectores tu blog

Recibe el ebook en formato pdf y empieza a desarrollar tu blog desde hoy.

En donar-te d'alta et subscrius a la newsletter de diligent. Solament t'enviarem contingut interessant per a projectes digitals

×
Del blog al éxito

Recibe el ebook en formato pdf y empieza a desarrollar tu blog desde hoy.

En donar-te d'alta et subscrius a la newsletter de diligent. Solament t'enviarem contingut interessant per a projectes digitals

×