10 termes d’eCommerce que necessites conéixer

Escrit per:Júlia Saborit González

L'eCommerce viu en una atmósfera de conceptes que provenen del món del màrketing i la tecnologia i que cada vegada sonen amb més força, fins al punt de convertir-se en paraules conegudes fins i tot per persones alienes al sector.

Et presentem 10 termes d'eCommerce que necessites saber si has pensat crear una botiga online, ja que el domini d'aquests conceptes i una aplicació adequada dels mateixos, és imprescindible a l'hora d'establir els objectius d'un negoci.

Termes d'eCommerce

 1. Etiqueta de remarketing: arxiu emmagatzemat en el navegador de l'usuari que accedeiz a la botiga. Es manté activa durant 540 dies o fins que l'usuari neteja les cookies del seu navegador. Pots crear llistes de visitants per categoria o data. Això t'ajudarà a generar anuncis de pubilictat segmentats de llarg abast i arribar a l'usuari en dates específiques segons les seves preferències.
 2. Passarel·la de pagament: sistema responsable de processar el pagament. En els mòduls de banc la institució guarda i administra les dades (seguretat/fiabilitat). És important que l'experiència de l'usuari sigui senzilla. Verifica els costos de manteniment i transacció, i assegura't de que compti amb un servei tècnic de 24 hores. Mantente atent a mètodes de pagament alternatius.
 3. Responsive: adaptació de la botiga online a diferents dispositius per a una correcta visualització. Aquí pots trobar més informació sobre Responsive.
 4. Keyword: termes de consulta que el teu públic inclou en els cercadors d'internet. Són essencials en la configuració d'accions d'optimització per al teu eCommerce (SEO onpage).
 5. UX (User Experience): vinculat a l'experiència de l'usuari al navegar per la botiga, és a dir, el que experimenta a l'interactuar. Està vinculat amb la usabilitat i la percepció envers la marca. Aquí pots ampliar la informació sobre UX.
 6. Funnel de conversió: mostra les fases del procés de compra i ajuda a determinar els punts de pèrdua de la conversió. Aquí es veuen els passos que un usuari segueix fins a realitzar un objetciu (compra, registre...) L'anàlisi de l'embut de conversió és imprescindible en l'optimització d'un eCommerce.
 7. Lead: un usuari que ha facilitat el seu contacte mitjançant un formulari amb un objectiu (suscripció al blog, descàrrega d'un ebook, accés a continguts extra...). Aquesta informació ens permetrà crear contingut segons el perfil o incloure a l'usuari, per exemple, en una campanya de mailing.
 8. Copywriting: escriptura atractiva adaptada al públic amb l'objectiu d'influenciar-lo. Les tècniques de redacció han de convèncer a l'usuari des de la web, un correu, etc, i induir-lo a una acció).
 9. Allotjament web: servei d'emmagatzematge de contingut (informació, vídeo, imatges…) accessible vía web. Són els recursos necessaris per a que una pàgina web sigui accessible a qualsevol usuari connectat a la xarxa.
 10.  CPA, CPC, CPM

Sigles vinculades als mètodes de medició de costes en les campanyes de publicitat (Adwords)

 • CPA: Cost Per Adquisició. És el cost per acció específica de l'usuari al clicar en un anunci (venda, registre, descàrrega de software).
 • CPC: Cost Per Clic. L'anunciant paga per l'accés a una pàgina (anunci de text, banner) després del clic. Les impressions no compten.
 • CPM: Cost Per Impressió representat cada mil impressions d'anunci. representado cada mil impresiones de anuncio.

Així doncs, aquí tens un glossari bàsic dels conceptes imprescindibles pel desenvolupament d'una botiga online.

Deixa un comentari

Alimenta con lectores tu blog

Recibe el ebook en formato pdf y empieza a desarrollar tu blog desde hoy.

En donar-te d'alta et subscrius a la newsletter de diligent. Solament t'enviarem contingut interessant per a projectes digitals

×
Del blog al éxito

Recibe el ebook en formato pdf y empieza a desarrollar tu blog desde hoy.

En donar-te d'alta et subscrius a la newsletter de diligent. Solament t'enviarem contingut interessant per a projectes digitals

×